景观视频课程

芬兰Niemenharju休息区建筑

娱乐建筑 2020/2/2 11:26:24 © 作品由园林屋上传,最终解释权归作者所有 园林屋
芬兰Niemenharju休息区建筑
英文名称:Finland Niemenharju Rest area construction
位置:芬兰
设计公司:Studio Puisto Architect
摄影师:Marc Goodwin
00.jpg

00

这是由Studio Puisto Architects设计的Niemenharju休息区。该项目位于北欧连通南部希腊至北部挪威北角的E75欧洲高速公路上。经历了长途驾驶,这是一个置身于自然中的完美的停宿地点。该项目坐落于一个美丽的场地中,毗邻大水池与山脊(harju山),接壤科累马湖。该项目的设计灵感来自周边的自然环境。它为长途驾驶提供了休息的空间,以及美丽、连绵的滨水视野。主体建筑坐落于交通道路与自然之间,成为两者之间的缓冲带。主体建筑是由24根8m x 8m网格排布的树状列柱组成。这些列柱给人以置身森林的感觉。它们支撑着曲线向上的大型屋顶,十分吸引路过驾驶者的注意。屋顶下,主体建筑周边设有燃料区与行人区。


译者:筑龙网艾比


From the architect. Rest Area Niemenharju is located on European highway E75 which runs from Greece in the south to North Cape all the way in the North of Europe. After a long drive, it’s a perfect place to stop for the night and take in the natural environment. The Rest Area is located on a beautiful spot next to a large pond and a ridge (in Finnish harju, hence the name) bordering lake Kolima, which is a remnant from the ice age.


The Rest Area takes its inspiration from the surrounding nature. It offers a break from driving, with beautiful, unobstructed views to the water. The Main Building, a buffer between traffic and nature, is comprised of 24 treelike columns placed on an 8m x 8m grid. The columns give visitors the feeling of being in a forest. They carry a huge canopy that curves upwards towards the road as if to catch the attention of the passing motorists. The canopy provides shelter for both the fueling area and the pedestrian area around the building. All supporting functions are placed in black boxes under and on top of the canopy so they seem to disappear against the dark backdrop of the forest.


The columns are made of glued laminated timber sourced from local wood. CLT (cross laminated timber) walls in the interior enhance the natural atmosphere and bring a sense calm to the place, not typically found in a rest stop. On the second floor are 10 hotel rooms with views towards the lake and a sauna area to relax and recharge one’s batteries. The camping area is used during the summer months and comprises of 5 cabins, a service building and 42 camping spots. The camping area is in close relation to the pond. Most of the camping spots have a view towards the shore and from the saunas in the service building one can make a refreshing dip in the water.


The architecture of the buildings on the campsite take their inspiration from the vernacular buildings that were already on there. The new buildings are stained black so as to blend into nature. This also helps the original buildings stand out. Rest Area Niemenharju is not your typical service station. It offers a retreat from traffic and a peaceful environment to enjoy the surroundings, local food and a good night sleep. All of this is achieved through structural wooden architecture that is innovative, out of the ordinary and sustainable. 

1

芬兰Niemenharju休息区建筑外部实景图

1 (1)

芬兰Niemenharju休息区建筑外部实景图

1 (2)

芬兰Niemenharju休息区建筑外部实景图

1 (3)

芬兰Niemenharju休息区建筑外部实景图

1 (4)

芬兰Niemenharju休息区建筑外部实景图

1 (5)

芬兰Niemenharju休息区建筑外部实景图

1 (6)

芬兰Niemenharju休息区建筑外部夜景实景图

1 (7)

芬兰Niemenharju休息区建筑外部夜景实景图

1 (8)

芬兰Niemenharju休息区建筑外部夜景实景图

1 (9)

芬兰Niemenharju休息区建筑外部夜景实景图

1 (10)

芬兰Niemenharju休息区建筑外部夜景实景图

1 (11)

芬兰Niemenharju休息区建筑外部夜景实景图

1 (12)

芬兰Niemenharju休息区建筑内部实景图

1 (13)

芬兰Niemenharju休息区建筑内部实景图

1 (14)

芬兰Niemenharju休息区建筑内部实景图

1 (15)

芬兰Niemenharju休息区建筑内部实景图

1 (16)

芬兰Niemenharju休息区建筑内部实景图

1 (17)

芬兰Niemenharju休息区建筑内部实景图

1 (18)

芬兰Niemenharju休息区建筑内部实景图

1 (20)

芬兰Niemenharju休息区建筑内部实景图

1 (21)

芬兰Niemenharju休息区建筑示意图

1 (22)

芬兰Niemenharju休息区建筑平面图

1 (23)

芬兰Niemenharju休息区建筑剖面图

1 (24)

芬兰Niemenharju休息区建筑剖面图


本文由 园林屋 原创,禁止匿名转载,禁止商业使用,最终解释权归作者所有
顶一下 推荐本文上首页

全部评论

上一页 ---- 下一页
微信:不显示
芬兰Niemenharju休息区建筑