景观视频课程

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑

娱乐建筑 2020/1/31 14:49:37 © 作品由园林屋上传,最终解释权归作者所有 园林屋
美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑
英文名称:America Blue Barn theater and Boxcar 10 Mixed building
位置:美国
设计公司:Min | Day
摄影师:Paul Crosby
00.jpg

00

这是由Min | Day设计的Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑。该项目被设想为美国奥马哈市中心附近一个快速发展区域的艺术枢纽,其实验性剧院通过一个公共开放空间及混合功能建筑对城市环境开放。三个相关联的项目占据了半个街区的整个场地,目的是将文化设施与公共和私人空间之间的关系转变成集体的都市生活。这些建筑与空间将通过改造进行置换。该项目包含了一家名为Blue Barn的低矮剧院、一个名为Boxcar 10的四层混合型建筑以及一个叫做“城市绿地”的小公园。材料面板采用了预锈钢、条钢筋和灰色金属壁板。


From the architect. Conceived as an arts hub in a rapidly changing district near downtown Omaha, an experimental theater opens to the city outdoors through a public open space anchored with a mixed-use building. Three related projects share an integrated half-block to transform the relationship of cultural facilities and public / private space towards a collective urbanism. These are buildings and spaces that will transform through inhabitation. 


Min | Day combined a 13,000 sf. facility for Blue Barn with Boxcar 10, a 10,000 sf. restaurant / residential building, and a 7,500 sf. public open space. Designed for separate owners, the projects share a common language and a unified site strategy including innovative storm water management and unconventional materials. The architects envisioned a collective and collaborative approach embracing the precision programming required (theater, restaurant, housing…) with a loose approach to team formation and project resolution (spaces and structures will transform over time). Min | Day and the clients held an open competition to select the landscape design team for the open space. For Blue Barn, the team commissioned 4 artists to develop functional building elements as art works.


Challenged to design a building to increase capacity of the theaters while maintaining the risk-taking ethos of the Blue Barn, Min | Day’s goal was to enact an exciting urban environment out of the highly specific and technical requirements of the theater while promoting programmatic and material improvisation. At the core of the theater is a 1000 sq. ft. stage and 96-seat house, a hybrid of proscenium and black box types. The Blue Barn sought to mediate the technical and functional demands of a modern theater, a desire for openness and engagement with the city, and the excitement of continual and unpredictable evolution. 


Loose Design Team:Min | Day sought a collective and collaborative approach to this urban environment embracing a loose approach to team formation and project resolution (spaces and structures will transform over time). Min | Day commissioned 4 artists to develop integrated functional building elements as artworks: a custom brick vestibule by Michael Morgan; interior lighting and built-in furniture by Jim Woodfill; reclaimed wood, heavy timbers, and custom sinks by Daniel Toberer; and the very large backstage door by Chris Kemp. This approach freed the architects from the constant burden of authorship.


Rebar Wall: Min | Day challenged the typical American construction approach that privileges assemblies of products over formed materials. Instead, the architects promoted an explicit materiality and collaborated with a general contractor and commissioned 4 artists to realize materially intensive parts of the building. The most noticeable instance is the RebarWall, a hybrid cladding system that envelops the exterior. The typical detail, welded rebar held in front of Corten sheet metal siding, transforms to accommodate special conditions around the building. The rebar both unifies and differentiates the theatre.


Handmade Digital Architecture: Attempting to componentize the system Min | Day designed the rebar screen in 48” panels to be bolted to the building. However, given concern about adjacent power lines (complicating crane picks) and the additional parts required for this installation, the architects radically simplified the system – in the end each strand of rebar was individually welded to Corten brackets. While the underlying pattern was derived algorithmically and optimized digitally, the installation of parts is decidedly low-tech.

1

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (1)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (2)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (3)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (4)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (5)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (6)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (7)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (8)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (9)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (10)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (11)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (12)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (13)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (14)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (15)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (16)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑实景图

1 (17)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑示意图

1 (18)

美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑平面图


本文由 园林屋 原创,禁止匿名转载,禁止商业使用,最终解释权归作者所有
顶一下 推荐本文上首页

全部评论

上一页 ---- 下一页
微信:不显示
美国Blue Barn剧院与Boxcar 10混合型建筑